Praha.cz

 
Na pražské Náplavce se o víkendu objeví sníh
Pátek, 28. listopad 2014 08:22
Na pražské Náplavce se o víkendu objeví sníh

Zní to neuvěřitelně, ale o víkendu bude v Praze sníh. Pražské Rašínovo nábřeží, poslední listopadový víkend, přivítá milovníky zimních sportů. V rámci festivalu Après ski Praha se návštěvníci od odborníků dozvědí informace o nových trendech, které přinese nadcházející zimní sezóna, malé i větší děti si budou moci zalyžovat na dvou sjezdovkách, připraven je i servis a v neposlední řadě hry a soutěže o skvělé ceny.



O víkendu 29. a 30. listopadu se koná na Náplavce v pořadí čtvrtý ročník festivalu Après ski. Návštěvníky čeká bohatý program jako například Flyboard exhibice, při které se představí nejlepší evropští jezdci, nebo spíše letci, nad hladinou řeky.


Novinkou letošního ročníku je Talkshow, kde moderátor David Kořínek představí například náčelníka Horské služby Jiřího Brožka, který bude informovat diváky o pravidlech bezpečnosti na horských túrách a sjezdovkách. Zajímavá budou i témata týkající se lyžování zrakově postižených, lavinové výbavy nebo vhodného oblečení aby vám nebylo příliš horko, ale také abyste nemrzli.


Organizátoři nezapomněli ani na miminka. Na festivalu bude připraven vytápěný baby koutek pro přebalení či nakojení nejmenších návštěvníků. Navíc budou k dispozici speciální toalety bez front a páska s kontakty na ruku dítěte. Na Après ski nebudou chybět ani stánky se zimním oblečením a vybavením, cestovní kanceláře a další, kteří budou připraveni ochotně poradit a zodpovědět různé dotazy. Ani hlady a žízní trpět nebudete. Na místě najdete spoustu voňavých lahůdek. Najde se i spousta jídel pro děti nebo vegetariány.


Jak již bylo zmíněno, připraveny budou dvě sjezdovky, na kterých si malý návštěvníci budou moci zalyžovat či zajezdit na snowboardech. Lyže i snowboardy budou k zapůjčení zdarma. První zelená sjezdovka bude otevřena pro veřejnost a je doporučena pro děti ve věku od 3 do 9 let. Druhá modrá Mercedes-Benz sjezdovka bude primárně určena k testování lyží a snowboardů od vystavovatelů, doporučená je pro děti ve věku od 6 do 15 let.


flyboard Pro malé návštěvníky je připravena soutěž plná úkolů. Po jejich splnění obdrží razítka na hrací kartu a po odevzdání zaplněné kartičky si vyzvednou na infostánku výhru. Pro dospělé je pro změnu připravena anketa o nejlepšího vystavovatele, kde se mohou zařadit do slosování o hodnotné ceny např. balíčky od Ski a Bike Centra Radotín nebo celoroční předplatné MF Dnes či zážitkové vouchery na flyboardu.


Sobotní program festivalu Après ski začíná v 10 hodin a potrvá až do 18. hodiny, v neděli je připraven mezi 11. a 17. hodinou. A jak se na něj dostanete? Pořadatelé nedoporučují cestu autem z důvodu špatného parkování, proto si můžete vyrazit pěšky nebo přijet tramvají na zastávku Výtoň, případně metrem na Karlovo náměstí.


Neváhejte a dostavte se. Vstup je zdarma a přitom načerpáte informace pro nadcházející zimní sezónu a děti se vydovádí v „prvním“ sněhu.


Foto: www.pixmac.cz


Zdroj: apresskipraha.cz

(ewe)